Kook:
240 g Demerara suhkrut
220 g (4 dl) jahu (ise kasutasin Durum jahu)
75 g (1,8 dl) kakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna
230 g (2,2 dl) piima
95 g (1,1 dl) õli
2,2 dl keevat vett
1 pakk Dopsi küpsiseid (16 küpsist) (kreemiga pooled)
0,75 + 0,75 tl soodat
Kreem:
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort
30 g Demerara suhkrust tehtud tuhksuhkrut
Dopsi küpsiste kreemita pooled
3 banaani
Piimašokolaadi ganache:
150 g piimašokolaadi
0,75 dl vahukoort
10 g võid
Eelsoojenda ahi 175 kraadini.
Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ning aseta vormi põhja poolitatud küpsiste kreemiga pooled, kreem ülespoole. Sega kausis kokku kuivained (Demerara suhkrust vanilje suhkruni). Lisa munad, piim ja õli ning mikserda korralikult läbi. Sega hulka ka kuum keeduvesi. Jaota segu kaheks. Ühte kaussi sega korralikult hulka 0,75 tl soodat ning vala see siis vormi. Küpseta 29-33 minutit (kontrolli tikuga). Aseta vastvalminud põhi jahtuma ning sega teisele poolele taignast samuti 0,75 tl soodat hulka ning vala vormi. Küpseta ka seda sama kaua ning jahuta.
Kreemi jaoks vahusta koor tuhksuhkruga ning mikserda hulka toorjuust ning purustatud küpsiste kreemita pooled.
Aseta koogi alumine pool taldrikule ning määri peale kreem. Lõika banaanid u.1,5 cm paksusteks ketasteks ning aseta teineteise kõrvale kreemi peale. Vajuta peale ja teine koogikiht.
Ganache jaoks Sulata vesivannil šokolaad ja koor ning sega hulka või kuni see on sulanud. Lase segul veidi jahtuda, vala see siis koogile ning jaota ühtlaselt üle pealmise pinna.
Originaalretsept: Kohvik Zacary
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar