esmaspäev, 27. jaanuar 2014

Käepärane šokolaadikook


Taaskord sai kasutust miski, mis kuskil köögi kapis pikemat aega "vedelenud". Seekord siis kakaotordi pulber. Kook koosnebki mõnest komponendist, lihtsalt protsess on natuke aeganõudev. tulemus on aga seda igati väärt! Retsept, millest inspiratsiooni sain, sisaldas muidugi ameeriklaste lemmikut võikreemi, mida mina kohe kuidagi ei salli ning asendan selle alati toorjuustuga, nii ka seekord. Loomulikult ei näe minu looming nii kena välja kui eeskujuks saanud retseptis, aga ma tõesti üritasin! :D


Kook:
1 pakk Vilma kakaotordi pulbrit Eerika
200 ml vett

Vahele:
350 g endale meelejärele olevat šokolaadikreemi (Nutella, Nussa vms)

Kate:
290 g toorjuustu
60 g tuhksuhkrut
1/4 tl soola
1 tl vanilje ekstrakt
50 g tumedat šokolaadi
50 g valget šokolaadi
vajadusel vahukoort

Peale:
endale meelepäraseid komme (minul läksid käiku tiramisumaitselised Witor's pralineekommid)

Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Küpseta saadud kokkusegatud koogitaignast küpsetuspaberiga vooderdatud väikses koogivormis (mina kasutasin läbimõõduga 18,5 cm) 3 koogikihti. Küpsetusaeg sõltub täiesti koogikihist, kindlaim on hoida silm peal ja hambaorgiga järele katsuda. Kuna minu silmamõõt on täiesti mööda, siis varieerusidki minul küpsetusajad 9-14 minuti vahel. Lase kihtidel jahtuda. Aseta alumine kiht taldrikule ning määri peale pool šokolaadikreemist. Jäta äärtele natuke ruumi, et kihtide kokkuvajutamisel ei voolaks liigselt kreemi välja. Aseta peale teine kiht ning määri ülejäänud kreemiga. Kõige peale aseta kolmas kiht. Katte valmistamise ajaks oleks hea kook külmikusse asetada, et kreemi natukenegi tahedamaks muuta.
Katte jaoks sulata erinevates kaussides šokolaadid. Mikserda kokku toorjuust, tuhksuhkur, sool ja vanilje ekstrakt. Jaga segu kaheks. Ühele mikserda hulka valge šokolaad, teisele tume. Minul juhtus tumedam segu tulema natuke liiga tahe, niiet mikserdasin selle määritavamaks muutmiseks juurde paar supilusikatäit vahukoort. Kata kook toorjuustukreemidega, kaunista meelepäraselt ja voila!



Inspiratsioon: What the Fruitcake?!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar