reede, 3. jaanuar 2014

Martsipaniküpsised



Mõnusad, krõbedad ja muredad nagu ühed head küpsised olema peavad.



200 g pehmet võid
90 g tuhksuhkrut (demerara suhkrust)
75 g martsipani
1 poolitatud vaniljekaun
250 g jahu
1 lahtiklopitud muna
demerara suhkrut

Mikserda kokku või, tuhksuhkur, riivitud martsipan ning kaunast välja kraabitud vaniljeseemned. Lisa jahu ning sega kiirelt kokku. Lase taignal külmikus pool kuni tund seista. Jaga taigen neljaks ning moodusta u. 2 ja poole cm läbimõõduga "vorstid" ning mässi need toidukilesse/fooliumisse. Jäta rullid üleöö külmikusse tahenema. Küpsetamisel võta rullid ükshaaval külmikust välja. Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Kasta "vorstikesed" munasse ning rulli suhkrus. Lõika neist u. 3-5 mm viilud ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pea meeles küpsiste vahele ja ruumi jätta, et need laiali valgudes kokku ei küpseks. Küpseta 10-13 minutit, olenevalt soovitud küpsuseastmest. Mulle meeldivad ka kergelt kõrbemaitsega küpsised, niiet mulle meeldis nad ka veidi pruunimaks lasta, aga üldiselt on kergelt kuldpruun selline klassikaline. Jahuta küpsised restil täielikult ning säilita õhukindlas anumas.




Originaalretsept: Kaloria

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar