laupäev, 28. detsember 2013

Rammus šokolaadikook



Põhi:
230 g Digestive küpsiseid (ehk 18 küpsist)
100 g võid
15 g kakaopulbrit

Sisu:
100 g šokolaadikreemi(nagu Nutella või muu "pähklikreem")
250 g toorjuustu
200 ml vahukoort
350 g tumedat šokolaadi
25 ml likööri(kasutasin Vana Tallinnat)
50 g röstitud metsapähkleid

Purusta  küpsised (mina tegin seekord pudrunuiaga kogu töö, jäid veidi suuremad tükid, köögikombainiga muidugi kiirem, lihtsam ja "peenem" tulemus). Sulata või ning sega kokku küpsisepuru ja kakaopulbriga. Suru segu 24-cm lahtikäivasse koogivormi. Aseta külma.
Keeva vee auru kohal sulata kastrulis šokolaadikreem vedelamaks. Lisa toorjuust ning sega ja soojenda kuni ühtlane mass. Sega juurde ka vahukoor ning sulata pidevalt segades hulka ka šokolaad. Sega sisse ka liköör.
Aseta eelvalmistatud koogupõhjale purustatud pähklid ning vala peale šokolaadisegu.
Lase koogil külmas seista kuni segu tahenenud (4 tundi kuni üleöö).


Originaalretsept: Toidujutud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar