pühapäev, 1. detsember 2013

Õuna-hapukoorekook šokolaadikreemiga


Vot sellise koogi leidsin kui plaanisin oma kapis olnud Digestive küpsised lõpuks käiku lasta. Kui ma sama kooki järgmine kord teek, siis ilmselt asendaksin nii tumeda kui ka piimašokolaadi valgega, kuna ma ei olnud just suurim fänn šokolaadi ja hapu kreemi kooslusele. Aga muidu on hea ja mahlane kook! :)


Põhi:
125 g maapähklivõid
250 g digestive küpsiseid
3 sl hapukoort

Täidis:
400 g puhastatud ja kooritud õunu
kaneeli
muna
700 g hapukoort
160 g mannat
115 g suhkrut

Šokolaadikreem:
150 g toasooja toorjuustu
370 g maitsestamata jogurtit (mida rammusam, seda parem, mina kasutasin 5%)
100 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi

Põhja jaoks töötle köögikombainis pähklivõi, küpsised ühtlaseks ning lisa ka hapukoor. Suru 3/4 saadud segust 24 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
Tükelda õunad peeneteks tükkideks(võib vist öelda, et mida peenemad, seda parem), pane põhjale ning raputa kaneeliga. Mikserda kokku ülejäänud täidise ained ning lisa ka ülejäänud põhjamaterjal. Kõpseta 40 minutit ning lase siis külmas täielikult jahtuda.
Mikserda kokku toorjuust ning jogurt. Sulata šokolaadid vesivannil ning lisa ka need kreemisegule.
Lõika jahtunud ja tahenenud kook pooleks ning määri pool kreemikogusest alumisele kihile. Aseta peale teine kiht ning kata ülejäänud kreemiga kook pealt ning külgedelt. Lase üleöö külmas seista.


Originaalretsept: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar