pühapäev, 19. jaanuar 2014

Banaani-kookose-vaarika toorjuustukook


Põhi:
75 g võid
2 spl suhkrut (25g)
2 dl kaerahelbeid (95g)

Täidis:
3 keskmist banaani
300 g toorjuustu
300 g vaniljekohupiimakreemi
2 dl kookospiima
0,5 dl suhkrut
3 suurt muna
1 tl vaniljeekstrakti
1 laimi mahl (2 spl)
200 g vaarikaid (kasutasin metsvaarikaid)

Kate:
2 dl vahukoort
1-2 spl suhkrut
1 spl kookospiima

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Põhja jaoks sulata või ning sega hulka kaerahelbed ja suhkur. Suru segu küpsetuspaberiga voodertatud 22-24 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta 13-15 minutit.
Säti ahi 160 kraadi peale. Täidise jaoks suru kahvliga püreeks banaanid (mina mudin banaane enne koos koorega käte vahel, nõnda muutub viljaliha pehmemaks ning hiljem kausis seda lihtsalt kahvliga purustada). Mikserda hulka toorjuust, kohupiimakreem, kookospiim ja suhkur. Mikserda ükshaaval hulka munad, vaniljeekstrakt ning laimimahl. Vala segu vormi ning raputa ühtlaselt peale vaarikad. Suru marjad rohkem segu sisse.
Küpseta kooki 50-55 minutit. Jahuta täielikult maha.
Katte jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ning mikserda hulka ka kookospiim. Kata kook vahukoorega ning kaunista oma suva järgi. Lase koogil külmas üleöö seista, et maitse täielikult välja tuleks.


Originaalretsept: Sentjurin Food Production

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar