pühapäev, 17. november 2013

Toorjuustu-purukook


Koogi jaoks materjale ostmas käies, leidsin kilose toorjuustu! Kilose! Kas ma pole sedavarem märganud või on Maag Piimatööstus alles nüüd sellega välja tulnud, igatahes oma koduselverist ma selle väikese toorjuustuämbrikese leidsin ja olin meeldivalt üllatunud. Originaalretseptis oleva purukatte asemel suutsin ära unustada reegli, et puru tehakse kahvliga ning oma kätesoojusega muutus puru päris taignaseks, aga hullu polnud midagi, sest kate tuligi mõnus krõbe ning mitte liialt pudisev. Mulle täitsa meeldis ja keegi teine ka ei kurtnud!


Põhi:
5 dl jahu
130 g tumedat muscovado suhkrut
45 g  suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
150 g toasooja võid
2 muna
175 g hapukoort

Täidis:
400 g toorjuustu
225 g kondenspiima
1 muna

Kate:
3 dl jahu
50 g tumedat muscovado suhkrut
50 g suhkrut
2 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
130 g võid

Eelsoojenda ahi 160 kraadini.
Põhja jaoks sega kokku kuivained ning näpi hulka või. Sega juurde ka munad ja hapukoor. Määri võiga ja puista jahuga 28 cm läbimõõduga koogivorm. Vala pool tainast vormi ja kata sellega ühtlsaelt vormi põhi.
Mikserda kokku täidise ained ja vala vormi. Lisa peale ka ülejäänud tainas.
Katte valmistamiseks segada kuivained ning siis vastavalt soovile lisada ka või. Kui soovid puru, siis sõtku kahvliga või kuivainete hulka, kui krõbedamat katet, tee seda kätega. Laota kate ühtlaselt koogile ning küpseta kooki 45 minutit.

Originaalretsept: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar