esmaspäev, 7. oktoober 2013

Tummine šokolaadikook


Kook:
200 g jahu
200 - 250 g suhkrut (mina võtsin kuldse keskmise 225 g)
50 g kakaopulbrit
2 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
200 g tumedat šokolaadi
2,5 dl petti (mina kasutasin tegelikult küll 2,5 dl piima, kuhu oli sisse segatud u. poolteist supilusikatäit sidrunimahla)
1,5 dl rapsiõli
3 muna
1 tl vaniljeekstrakti
1,5 dl kohvi

Toorjuustukreem:
300 g toasooja toorjuustu
150 g toasooja võid
1 dl tuhksuhkrut
1-2 spl kakaopulbrit (jällegi sai võetud keskmiselt 1,5 spl)
1 tl vaniljeekstrakti

Šokolaadiglasuur:
250 g tumedat šokolaadi
2 spl suhkrut
250 ml vahukoort

Originaalretseptis oli kasutatud 20 cm läbimõõduga koogivorme, aga kuna mul selliseid asju kodus (veel) ei eksisteeri, siis kasutasin 24 cm ja kõik toimis ka nii hästi ;)

Eelsoojenda ahi 170 kraadi juures.
Vooderda koogivorm(id) küpsetuspaberiga.
Sulata 200 g šokolaadi ja lase veidi jahtuda.
Pane suurde kaussi kõik kuivained: jahu, suhkur, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool. Sega kätega, nõnda saab kõik kakao(ja muud) tükid välja mudida.
Sega teises kausis omavahel sulanud šokolaad ja munad, seejärel lisa pett, õli, vanilliekstrakt ja kohvi.
Vala vedel segu järk-järgult segades kuivainete hulka ning sega kuni segu on ühtlane(kuivad klombid on kerged sisse jääma).
Jaga tainas võrdselt kahe vormi vahel ning küpseta kummalgi u.35 minutit küpseda või kuni koogi sisse pistetud hambatikk jääb puhas.
Lase kookidel 30 minutit vormis jahtuda ja sealt välja võtnud, jahuta täielikult. (Mina tegin pattu, ma ei mässanud kahe vormiga, vaid võtsin koogi kiiremini vormist välja ja jahutasin lihtsalt lõikelaual, et saaksin teise juba ahju pista.)
Lõiks mõlemad koogid pooleks, mis iganes viisi eelistad, mina tegin seda niidiga.
Toorjuustutäidise valmistamiseks mikserda või, toorjuust, vanilliekstrakt, sõelutud tuhksuhkur ja kakao kuni segu on ühtlane ja kohev.
Glasuuri jaoks sulata ja sega keeva vee kohal anumas kokku vahukoor, suhkur ja tume šokolaad.
Tõsta üks kiht kooki serveerimisnõule ja määri 1/3 toorjuustuga, korda kaks korda. Viimase kihi peale ära kreemi määri.
Vala glasuur koogile ja kaunista meelepäraselt.
Lase koogil külmikus vähemalt paar tundi taheneda ning serveeri toasoojalt.




Inspiratsioon: Hea toit, parem elu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar