teisipäev, 27. august 2013

Põldmarja-ricottakook


 Meie mustsõstrapõõsas ja aia ääres on kaua põldmarjad kasvanud. Sel aastal on neid eriti palju märgata. Ma pole peale suhu pistmise nendega midagi muud varem teinud, aga kuna ma juba Eesti blogis Aet köögis üht koogiretsepti nägin, siis mis seal ikka, läksin korjasin need marjad ära. Originaalretseptis oli vaid põldmarju kasutatud, aga kuna mina kogust kätte ei saanud, siis otsustasin lisada ka metsavaarikaid.


 Põhi:
130 g võid
3 dl nisujahu
3 spl suhkrut
näpuotsatäis soola (mina kasutasin himaalaja soola)

Täidis:
2 muna
75 g rafineerimata pruuni suhkrut
100 g hapukoort
100 g kondenspiima
400 g ricottat
230 g põldmarju
70 g metsavaarikaid

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Põhja jaoks pista vajalikud ained köögikombaini ja lase töötada, kuni on valmis paras taignapall. Seda saaks ka käsitsi sõtkudes teha, aga masinad teevad ju elu kergemaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja servadesse. Küpseta põhja 10 minutit.

Põhja küpsemise ajal valmista täidis. Selleks vahusta mune suhkruga paar minutit. Seejärel lisa kordamööda mikserdades hapukoor, kondenspiim ja ricotta.

Alanda ahju temperatuur 150 kraadini.

Kalla pool täidist  põhjale, jaga ühtlaselt ka marjad ning vala siis peale ülejäänud täidis. Küpseta kooki 33-37 minutit.

Enne serveerimist lase jahtuda.


Inspiratsioon: Aet köögis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar