esmaspäev, 26. august 2013

Mustsõstra toorjuustu vormikook/magustoit



 Mustsõstraid põõsa küljes enam ei ripu, aga keegi pole öelnud, et ma juba külmutatud talvevarude kallale ei või asuda, eks? Igatahes on tegu lihtsa koogi/magustoiduga, mida on targem vormist lusikaga välja urgitseda. Kate teeb koogi veel mõnusamalt pehmeks, niiet korrapäraste tükkidena serveerimine on suhteliselt võimatu, aga ega maitse sellest halvemaks ju muutu.



Põhi:
60 g sulatatud võid
75 g Digestive küpsiseid (5 küpsist)
100 g mandleid

Täidis:
375 g toasooja toorjuustu
250 g hapukoort
3 muna
200 g mustsõstraid
1-2 dl suhkrut (mina kasutasin 2 dl)

Kate:
80 g hapukoort
85 g kondenspiima

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Põhja tarvis purusta köögikombainis küpsised ja mandlid ning sega need siis sulavõiga. Pressi saadud segu ütlaselt 19x19 cm suurusesse brownievormi põhjale. Küpseta põhja 15 minutit. Täidise jaoks mikserda samal ajal kokku toorjuust, hapukoor ja suhkur. Mikserda segusse ühekaupa sisse ka munad. Püreesta mustsõstrad ning mikserda toorjuustusegusse. Küpseta kooki 45-50 minutit. Juustukoogile omaselt oleks tark panna ahju ka anum veega, et hoida niiskust. Lase koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist ka paar tundi külmikus. Jahtunud koogile võid peale valmistada katte.



Inspiratsioon: Maitse asi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar