neljapäev, 22. august 2013

Ahjusmoorid





 Jep, selle nimi on Ameerika. Aga mida vihmasel päeval muud ikka teha, kui tegelikult lõkke kohal küpsetatavaid maiustusi hoopis ahjus teha, eks?  PS! need kindlasti ei toeta dieeti, palun vabandust. Aga ossa isver, kui hästi need maitsevad!



Brownie:
12 Digestive küpsist
140 g võid
270 g suhkrut
95 g kakaopulbrit
1/2 tl soola
1 tl vaniljeekstrakti
2 muna
60 g nisujahu
90 g peeneks tükeldatud tumedat šokolaadi

Katteks:
200 g šokolaadi oma maitse järgi (mina kasutasin nt. Milka karamellitäidisega ja Pergale tervete metspähklitega šokolaadi)
Cini Minis hommikuhelbed
100 g vahukommid (mugavam oleks, kui kasutada minisid, aga mina lõikasin suured lihtsalt neljaks)
90 g tumedat sulatatud šokolaadi peale niristamiseks

Aseta ahjuvõre kõige madalamale astmele ning eelsoojenda ahi 165 kraadini. Kata umbes 23x33cm läbimõõduga ahjuvorm küpsetuspaberiga.  Aseta vormi põhja küpsised. Jäta kõrvale.

Sega kastrulis kokku või, suhkur, kakaopulber ja sool. Soojenda segu kuuma veeauru kohal(või kasuta mõnda muud viisi) ning sega kuni või on sulanud. Jahuta segu kuni see pole enam kuum.

Mikserda hulka vaniljeekstrakt, seejärel ükshaaval munad. Mikserda hulka ka jahu kuni ei näe enam klimpe. Sega spaatliga hulka tumeda šokolaadi tükid. Määri tainas küpsisepõhjale. Kuna tainas on suhteliselt paks, siis on seda mugavam teha osade kaupa, ehk jagada tainas mitme "tükina" üle panni ning siis patsutada spaatliga ühtlaseks kihiks.

Küpseta browniet 25-30 minutit või kuni sisestatud hambaork sealt õrnalt niiskena väljub. Võta pann ahjust ning puista brownie peale tükeldatud šokolaad, vahukommid ja hommikuhelbed.

Küpseta smoore kuni vahukommid on paisunud ning soovi korral ka õrnalt pruunikad (u. 4-7 min). Hoia kindlasti silma peal, sest sa ju ei taha söestunud või lausa põlevat maiustust saada;)

Eemalda smoorid ahjust, nirista peale šokolaad, lase jahtuda ning lõika ruutudeks.




Inspiratsioon: gimme some OVEN

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar