laupäev, 10. august 2013

Mannakoogikesed



Soovitan siiralt tavalise mannapudru asemel seda Türgi juurtega magustoitu teha, kui kodus mannat üle peaks jääma (nagu minul, pean alati kõigest võimalikust, mille "parim enne" kuupäev käes, miskit magusat kokku keerama, midagi ei tohi ju raisku lasta!). Tundub lihtne ja igav, aga maitseb imehästi;)


Kook:
5 muna
200 g suhkrut
110 g õli (mina kasutasin rapsiõli)
100 g hapukoort
5 spl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
730 g mannat

Immutamiseks:
830 g vett
280 g suhkrut

Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Määri võiga kandiline küpsetusvorm (mina kasutasin 30 x 23 cm).
Löö kaussi munad ning mikserda hulka suhkur, õli ning hapukoor.
Väiksemasse kaussi sõelu jahu ja küpsetuspulber, sega läbi ning lisa munasegu hulka.
Lõpuks mikserda hulka ka manna ning vala saadud tainas vormi. Küpseta 20 minutit.
Lase jahtuda ning lõika siis meeldivateks tükkideks, kuid jäta kook vormi.
Immutamiseks lase vee-suhkrulahus keema ning lase sellel u. pool tundi podiseda.
Vala saadud lahus ühtlaselt koogile ning lase sellel mõni tund külmas imbuda.
Raputa peale soovi järgi kookoshelbeid ning asu maiustama!

Mina valmistasin juurde ka "kastme", mis koosnes hapukoorest ja vahustatud vahukoorest, kuhu maitse järgi lisasin vaniljeekstrakti, suhkrut ja kaneeli. Kergelt hapukas ja mahe maitse sobis hästi magusa koogiga.


 

Inspiratsioon: sabrinasue

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar