155 g nisujahu
2 ja 1/4 slp maisitärklist
3/4 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
175 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
145 g võid
25 g rapsiõli (võib kasutada ka 170 g võid ja õli ära jätta)
480 g suhkrut
4 muna
1 spl vanilje ekstrakti
115 g kreeka pähkleid
Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Kata u. 23x33 cm ahjuvorm hõbepaberiga, mis omakorda määri rasvainega.
Sega kokku jahu ja tärklis. Sõelu ka vähemalt kaks korda
segu läbi, et ained korralikult seguneksid. (Originaalretseptis on kasutatud
Ameerikas müüdavat „koogijahu“, mida meil saada pole. Küll aga saab seda just
sellise tehnikaga ise kerge vaevaga teha.)
Lisa jahusegule ka küpsetuspulber ja sool ning sega läbi.
Sulata vesivannil sokolaad ja või vehepal segades.
Eemalda sokolaadisegu kuumuselt ning sega kolmes jaos sisse
suhkur. Vispelda ükshaaval sisse ka munad ning lisa ka vaniljeekstrakt.
Sega kolmes jaos spaatliga sisse ka jahusegu kuni tainas on ühtlane ja segunenud.
Vala tainas vormi ning raputa peale purustatud kreeka pähklid.
Küpseta 33-35 minutit.
Süüa võib nii soojalt kui ka jahtunult.
Sega kolmes jaos spaatliga sisse ka jahusegu kuni tainas on ühtlane ja segunenud.
Vala tainas vormi ning raputa peale purustatud kreeka pähklid.
Küpseta 33-35 minutit.
Süüa võib nii soojalt kui ka jahtunult.
Inspiratsioon: foolproof living
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar