laupäev, 31. august 2013

Hullud brownied

 Wow, wow, wow, wow! Need brownied on midagi erilist. Eriti magus ja rammus, aga nagu üks õige brownie olema peab! Kindlasti soovitan süüa soojalt endale meeldiva jäätisega ja lisaks veel piima ka peale juua, sest magus on see kook tõesti. Aga iga ampsu väärt, ausalt.


155 g nisujahu
2 ja 1/4 slp maisitärklist
3/4 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
175 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
145 g võid
25 g rapsiõli (võib kasutada ka 170 g võid ja õli ära jätta)
480 g suhkrut
4 muna
1 spl vanilje ekstrakti
115 g kreeka pähkleid

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Kata u. 23x33 cm ahjuvorm hõbepaberiga, mis omakorda määri rasvainega.
Sega kokku jahu ja tärklis. Sõelu ka vähemalt kaks korda segu läbi, et ained korralikult seguneksid. (Originaalretseptis on kasutatud Ameerikas müüdavat „koogijahu“, mida meil saada pole. Küll aga saab seda just sellise tehnikaga ise kerge vaevaga teha.)
Lisa jahusegule ka küpsetuspulber ja sool ning sega läbi.
Sulata vesivannil sokolaad ja või vehepal segades.
Eemalda sokolaadisegu kuumuselt ning sega kolmes jaos sisse suhkur. Vispelda ükshaaval sisse ka munad ning lisa ka vaniljeekstrakt.
Sega kolmes jaos spaatliga sisse ka jahusegu kuni tainas on ühtlane ja segunenud.
Vala tainas vormi ning raputa peale purustatud kreeka pähklid.
Küpseta 33-35 minutit.
Süüa võib nii soojalt kui ka jahtunult.


Inspiratsioon: foolproof living

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar