teisipäev, 23. juuli 2013

Pudised tikri-kaerahelbe "ruudud"



Pudi:
210 g kaerahelbeid
70 g nisujahu
50 g fariinsuhkrut
100 g  rafineerimata suhkrut
55 g tükeldatud kreeka pähkleid
1/2 tl söögisoodat
1 tl soola
1/4 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
95 g sulatatud kookosrasva

Tikrisisu:
300 g tikreid
155 g rafineerimata suhkrut
1 spl maisitärklist
2 spl vett
1 spl sidrunimahla


Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 28 cm läbimõõduga ümmargune küpsetusvorm küpsetuspaberiga.

Pudi jaoks sega keskmises kausis kokku kaerahelbed, nisujahu, suhkrud, kreeka pähklid sooda ja sool. Lisa ingver, muskaatpähkel ja kaneel. Vala juurde kookosrasv ja sega korralikult läbi. Pane peale puistamiseks kõrvale 120 g saadud segust.

Ülejäänud segust suru panni ning küpseta 10 minutit. Võta ahjust ning aseta kõrvale.

Sisu jaoks vala kastrulisse tikrid ja suhkur. Kuumutamise ajal suru tikrid pudrunuiaga katki ning saadud vedelal segul lase u. 5 minutit segades keeda.

Pisikeses kausis sega kokku tärklis, vesi ja sidrunimahl ning lisa saadud segu tikritele. Kuumuta kuni segu on veidi paksenenud. Eemalda kuumuselt.

Vala tikrisegu varem ettevalmistatud põhjale ning puista peale ülejäänud kaerahelbesegu. Küpseta 20-25 min. Jahuta täielikult ning lõika siis sobivatest tükkideks.


Insiratsioon: Fake Food Free

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar