neljapäev, 25. juuli 2013

Šokolaadi-suvikõrvitsa keeks


Keeks:
250 g nisujahu
35 g kakaopulbrit
1 1/2 tl söögisoodat
1/2 tl soola
210 g suhkrut
70 g rapsiõli
2 muna
1 tl vanilje ekstrakti
145 g hapukoort
345 g riivitud suvikõrvitsat
140 g kuivatatud poolitatud kirsse
130 g tükeldatud tumedat šokolaadi

Glasuur:
130 g tumedat šokolaadi
25 g võid
90 g suhkrusiirupit
5 tl vett

Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri võiga ning kata jahukihiga suur ümmargune või 2 väiksemat keeksivormi.

Vispelda kokku jahu, kakaopulber, söögisooda, sool ning aseta segu kõrvale.

Suures kausis vispelda kokku suhkur, õli, munad ja vanilje. Lisa hapukoor ja sega korralikult läbi. Lisa kuivained ning sega kuni kuivi tükke enam näha pole. Sega juurde suvikõrvits, kirsid ja šokolaaditükid.

Vala tainas vormi ning küpseta 50 - 60 minutit või kuni hambaork sisse torgatuna sealt ka puhtana väljub.

Lase vormis u. 10 jahtuda (mina tegin vea ja üritasin seda liialt kiirelt vormist välja saada, seetõttu jäi mingi osa vormi külge veel kinni, kuid sain puuduvad tükid kenasti keeksi külge tagasi mätsida) ning jahuta restil täielikult maha.

Glasuuri valmistamiseks sulata ja sega kastrulis madalal kuumusel kokku šokolaad, või ja suhkrusiirup. Poole teelusikahaaval sega sisse ka vesi. Kui tunned, et glasuur pole piisavalt vedel, lisa veelgi vett.

Kata keeks glasuuriga ja naudi.



Inspiratsioon: BarbaraBAKES(keeks)(glasuur)

2 kommentaari:

  1. Kuskil võiks siin olla ka võimalus end jälgijaks panna, sest tundub väga kasulik ja ilus blogi! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Lisasin nüüd ka kiiresti bloglovini jälgimise nupu! :)

      Kustuta