teisipäev, 16. juuli 2013

Šokolaadi-kohupiimakook


 200 g vaniljekohupiima
 550 g tavalist kohupiima
 RUF šokolaadiküpsise magustoidu pulber (originaalretseptis oli kasutatud 100 g šokolaadipudingu pulbrit, aga seda poest ei leidnud, otsustasin olemasolevaga katsetada)
 3 muna
 100 g tumedat šokolaadi
 125 ml piima
 1 spl kakaopulbrit
 näpuotsatäis soola (kasutasin roosat Himaalaja soola)

Kate:
200 g hapukoort
20 g suhkrut
20 g vaniljesuhkrut



 Sulata šokolaad ja lase jahtuda.
 Mikserda suures kausis munad ja suhkur heledaks õhuliseks seguks.
 Lisa segule kohupiim, piim, sulatatud šokolaad ja sega hästi läbi.
 Mikserda juurde ka magustoidupulber, kakaopulber ja sool.
 Sega sisse ka magustoidu pakist pärit küpsisepuru.
 Määri ümmargune vorm võiga ning vala segu vormi.
 Küpseta kooki 170 °C juures 50-60 minutit.
 Lase koogil jahtuda.
 Samal ajal sega katte jaoks kokku hapukoor, vanilje- ja tavaline suhkur.
 Vala kattesegu jahtunud koogile ning aseta kook vähemalt kaheks tunniks külmikusse.


Inspiratsioon: Colors, Tastes, Smells

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar