teisipäev, 16. juuli 2013
Šokolaadi-kohupiimakook
200 g vaniljekohupiima
550 g tavalist kohupiima
RUF šokolaadiküpsise magustoidu pulber (originaalretseptis oli kasutatud 100 g šokolaadipudingu pulbrit, aga seda poest ei leidnud, otsustasin olemasolevaga katsetada)
3 muna
100 g tumedat šokolaadi
125 ml piima
1 spl kakaopulbrit
näpuotsatäis soola (kasutasin roosat Himaalaja soola)
Kate:
200 g hapukoort
20 g suhkrut
20 g vaniljesuhkrut
Sulata šokolaad ja lase jahtuda.
Mikserda suures kausis munad ja suhkur heledaks õhuliseks seguks.
Lisa segule kohupiim, piim, sulatatud šokolaad ja sega hästi läbi.
Mikserda juurde ka magustoidupulber, kakaopulber ja sool.
Sega sisse ka magustoidu pakist pärit küpsisepuru.
Määri ümmargune vorm võiga ning vala segu vormi.
Küpseta kooki 170 °C juures 50-60 minutit.
Lase koogil jahtuda.
Samal ajal sega katte jaoks kokku hapukoor, vanilje- ja tavaline suhkur.
Vala kattesegu jahtunud koogile ning aseta kook vähemalt kaheks tunniks külmikusse.
Inspiratsioon: Colors, Tastes, Smells
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar